Tokalla kurssikerralla pääsimme jo kokoamaan nukkekotia. Sitä ennen olin kuvioinut vanerilevyihin paneelikuvioinnin, koska halusin sen näyttävän oikealta puutalolta. Homma oli aikaavievää: ensin viivoitin seinät lyijykynällä sentin välein ja sitten ajelin kuviot Dremelillä. Muutama pieni lipsahdus tuli, mutta ne korjaan sitten puukitillä ennen viimeistä maalauskertaa. Muuten olen ihan tyytyväinen tuohon kuviointiin, ainakin kauempaa se on aidon näköinen.

Kurssilla aloimme sitten koota nukkekotia poraten ja ruuvaten. Vanerilevyt olivat hieman vääntyneet kuivuessaan, joten oli haastavaa saada kaikki kulmat suoriksi ja levyt kohdakkain. Samalla piti jo miettiä vähän huonejärjestystäkin. Koulun puutyöluokan koneet olivat käyttökiellossa kolme ekaa viikkoa, joten rakas mieheni sahasi minulle nuo vinot osuudet naapurin sirkkelillä, jotta pääsin eteenpäin kaotn suunnittelussa. Se lienee yksi haastavimmista kohdista tässä projektissa.

Tässä huoneet hahmoteltuina: alakerrassa olohuone, vessa, eteinen ja keittiö. Yläkertaan tulee makuuhuone, aula ja lastenhuone.